Hoe overleefd jouw haar het best de winter !!

Het is winter, brrr en na zo'n lange zomer moeten wij eigenlijk best wel even wennen aan de kou ! Iedereen om ons heen wordt ziek , en zelf hebben we helaas de dans ook niet ontsprongen, maar na een flinke keel -en oorontsteking kunnen we er hopelijk weer even een jaartje er mee door !

 

Mede dankzij deze grote temperatuur wisselingen is het niet alleen ons lichaam dat hier aan moet wennen maar ook zeker ons haar. Ons haar is namelijk erg gevoelig voor invloeden van buitenaf zie bijvoorbeeld maar hoe statisch je haar kan zijn in de kou.  Is het jou ook wel eens opgevallen dat je haar meer uitvalt wanneer de 'R' in de maand zit ? 

 

 

Het is daarom niet alleen belangrijk jezelf extra te verwennen in de winter maanden ( Een heerlijke sauna op z'n tijd kan natuurlijk nooit kwaad in deze koude dagen ) maar vergeet hierbij dan ook zeker niet je haar extra te verzorgen. Want ook in deze koude temperaturen heeft je haar extra liefde nodig !!

 

Tip 1: 

 

  • Voor de hele koude dagen met snijdende noordenwind, wat helaas nog wel eens voorkomt in ons mooie kleine kikkerlandje, is een hoed of een muts een ideale bescherming voor je haar ! Niet alleen is dit geweldig  goed om je haar te beschermen, maar zo kun je ook nog eens laten zien hoe mode bewust je wel niet bent!

 

Tip 2 : 

 

  • Was je haar minder vaak , probeer dit sowieso maar 2 a 3 keer in de week te doen. Dit beschermd je haar tegen uitdrogen omdat je zo het natuurlijke vetlaagje behoud. Ook zorgt dit er voor dat je talg regulering in balans blijft .Je zal merken dat wanneer je gewend bent je haar elke dag te wassen je haar in het begin erg vet zal worden. But do not give up soldier,  het gaat er beter van worden! We beloven het! Doe hiernaast 1x in de week lekker een maskertje in je haar voor de extra verzorging. Doe dit lekker in de avond maak na het masker je haar handdoek droog en zet je haar voorzichtig in een knot vast. Spoel het de volgende ochtend uit zodat je de ultieme verzorging hebt . 

 

Tip 3 : 

 

  • Om statisch en broos haar te voorkomen geeft ik mijn klanten altijd de ultieme tip mee naar huis , en deze verklap ik stiekem ook hier in de blog : ' Borstel je haar nooit op nat haar ! ' Hierdoor haal je de rek eruit je en komen er allemaal korte haartje op je haar te liggen. Zo lijkt je haar altijd super statisch. Ik weet helaas dat kammen wanneer je haast hebt en dan ook nog die vervelende klitten er snel uit wilt hebben, niet het leukste is om te doen met een kam in plaats van een borstel.Maar koop eens een hele grove kam, bijvoorbeeld een afrokam  en je zult zien dat het dan best wel mee valt en OHH you hair will love you for this, en jij voor je moeite straks ook .!!! 

 

En voor de aller laatste maar zeker niet de minste

 

Tip 4 :

 

  • Zorg ervoor dat je je haar voldoende laat knippen !! Voor elk haar is het verschillend wanneer de dode puntjes te voorschijn komen maar wij raden aan om tussen de 6 weken en 3 maanden te knippen om zo je haar in top conditie te houden .

 

Zo moeten we de wintermaanden toch kunnen verslaan om zo met een mooie gezonde coupe de lente binnen te wandelen. Wij kunnen niet wachten, jullie wel ? 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0